Ferentariul parabolic

Ferentariul parabolic

În zona asta, dacă mai e cineva care nu ştie, nu există parcuri, bancomate sau cafenele în care să poţi intra fără să îţi iei un cuţit în spate, aşa, în semn de ospi­tali­ta­te. În schimb sunt gropi, dro­gaţi, câini, traficanţi, coji de se­min­ţe, pet-uri şi multe afişe elec­to­rale pe care scrie îmi pasă.

 

Desigur, cuiva îi pasă pe bune, dar cu siguranţă nu cuiva de la Primăria sectorului 5. Eu cred că oamenilor care locuiesc acolo le pasă, pentru că ei sunt aceia care, împreună cu copiii lor, calcă zilnic în gunoaiele din holul scării, făcându-şi loc printre zecile de ace şi seringi folosite. Tot aceşti oameni, probabil sătui de semnalul extrem de slab oferit la negru de către angajaţii unei firme de de cablu tv, şi-au luat parabolice, pe bune. Aş fi rău­tăcioa­să dacă aş spune că au făcut achiziţia asta ca să nu mai rămână fără semnal în mijlocul unei bătăi zdravene difuzată la “Trădaţi în dragoste”. Sunt absolut sigură că ferentariştii din ghetouri se uită şi pe Discovery Chanel.
Am şi dovezi în sensul acesta. Într-o zi, un cuplu sim­patic de pe strada Vâltoarei se juca de-a “Dezastre în aer”, vari­an­ta adaptată cartierului: arun­cau un şifonier făcut bucăţi pe fereastra unui apartament aflat la etajul 4. Din nefericire, Vanghelie nu se afla prin zonă, în vizită scurtă de “îmbunare” a electoratului. Sper, pentru binele tuturor, să nu dea nimeni la tv vreun documentar în care să te înveţe în cinci paşi simpli cum să furi aparatul foto al unui colaborator Time Out.

Simona Radoi

 

 

 

Timeout, 26 iun 2008
p.s. Asta ca nu se mai spuna ca nu promovez cartierul si in alte parti . Acest material  (scris de mine in 141 si metrou, intra statiile Eroii Revolutiei-Unirea)a fost publicat in revista Timeout, iar foto apartine lui Adi Bulboaca pentru ca eu nu am filtru de polarizare 😀
Reclame