Un domn taximetrist are o smecherie pe schimbatorul de viteze, care face ca aparatul de taxat sa se miste intr-un ritm ametitor. Evident, am observat acest lucru pe la jumatatea drumului. Am vrut sa il atentionez ca ii voi da banii pe care stiu eu ca trebuie sa ii dau la cursa pe care o fac zilnic la acel tarif afisat pe usa lui, insa nu am putut sa il opresc. Doream sa aflu deznodamantul povestii cu ferentaristi.

” Domnisoara, eu nu inteleg cum nu va este frica sa traiti intre astia. Pai eu mi-am luat o teapa odata de nu o s-o uit cate zile oi avea. A venit unu’ la masina mea, mai tuciuriu asa si parea si cam drogat. Drogat in general, nu chiar acum. Mi-a zis sa il duc pe Tunsu Petre, nu mi-a zis ca vrea la ghetouri, ca daca stiam, nu il mai luam. L-am masurat din cap pana in picioare, am pornit aparatul si am luat-o spre Ferentari. Asta, drogatul, s-a asezat in fata, langa mine. Avea in mana o cutie de pantofi. La un momentdat scoate din cutie o sanda. Sandale frumoase, domnisoara, parea d-alea scumpe… Se uita drogatu’ la sanda, o intoarce pe toate partile si imi zice: <Ce zici, mosule, misto sandale, nu? O sa ii placa lu’ nevasta-mea>. Apoi, mai facea ce mai facea, se mai uita la sandaua aia si-o tot invartea pe sub nasu’ meu. Eh, vorba, vorba, ajunsei in Ferentari cu drogatu’. M-a bagat pe la ghetouri si cand sa dea jos imi zice ca n-are bani si ca se da jos sa ii ceara lu’ nevasta-sa, ca in blocu’ ala sta el. Schema veche, domnisoara, vrea sa traga teapa. Eu, acum, ce zic? <Frate, ia lasa tu sandalele aci si du-te dupa bani, sa fiu sigur ca te-ntorci>. Zis si facut. A plecat drogatu’ si nu s-a mai intors, normal. Eu, multumit ca macar mi-a lasat sandalele, ma gandeam daca i-or veni ori lu’ nevasta-mea, ori lu’ soacra-mea. Imi frec eu palmele, multumit, si desfac cutia. Cand colo, ce sa vezi, domnisoara? In cutie era doua sandale de picioru’ stang…”

Happy end: Dupa ce-am ras pe saturate, i-am platit taximetristului 120 de mii, cat stiam eu ca face de la mine pana la Favorit, chiar daca aparatul lui arata 240 de mii. Cand colo, ce sa vezi? Nu toti oamenii care locuiesc in Ferentari dau teapa, cum nici taximetristii amuzanti nu sut cinstiti.

Reclame