Pe vremea parintilor mei, locul de munca se numea serviciu.

Tot atunci, o eventuala deplasare in interes de serviciu, in cadru destul de restrans, de obicei, se numea delegatie sau, cel mult, in functie de locul de munca, tabara de creatie.

Astazi serviciul se numeste job, fabrica s-a transformat in multinationala, iar delegatiile organizate, in care nu se munceste, ci se da din gura, se numesc team building-uri.

La un simplu search pe google am aflat ca prin team building  se urmareste cresterea eficientei muncii in echipa.

Ce s-a inteles prin asta?

La inceput, sub privirea stricta a team leaderilor, micii corporatisti se distrau in team building la paint ball, iar pe seara se strangeau, politicos, la o bere cu sefii.

Mai tarziu, au ramas doar berile cu sefii si colegii.

In ultima instanta, pe langa beri au aparut si alte bauturi alcoolice, iar paint ball-ul a disparut, ca si orice alta activitate outdoor.

Insa, a aparut ceva previzibil, tinand cont de faptul ca unul dintre simbolurile noastre nationale este celebra pula a lui Terente- corporatistii romani se duc in team building ca sa faca sex cu colegii de serviciu.

Ca o urmare fireasca a acestui fapt, cer marilor corporatii din Romania, precum si firmelor care se ocupa de organizare, ca team building-urile sa se numeasca incepand de acum FUTBUILDING.

Anunțuri