Da, asa a spus un om care a stat aseara pe scaunul de langa mine, in 141. Era cat pe aci sa o iau personal si sa sar la cafteala, numai ca a venit si completarea, care m-a facut sa exclam „Alt nebun, manca-t-as!”.

De la statia Eroii Revolutiei se urca in autobuz doi barbati. Unul dintre ei, brunet, grizonat, cu fata rotunda si nasul carn, se asaza langa mine. Este imbracat in costum bleumarin si poarta o camasa visinie. Prietenul lui ramane in picioare, langa scaun. E inalt, poarta o pereche de blugi bine calcati, cu insertii de piele, asortati la o geaca din imitatie de piele, un model colorat si ieftin.

La cateva  secunde dupa ce se asaza pe scaun, barbatul in costum bleumarin se ridica un pic. Se uita catre celalat si, cu fundul in aer, spune:

– Aoleu, e plin de microbi pe scaunele astea. Iti dai seama ca numai curve au stat pe ele?…Cat jeg…

Celalalt tip mormaie ceva. Domnul in costum se asaza la loc, pe scaun. In mana dreapta are doua pungi. Le muta in cealalta mana si incearca sa se tina de bara din fata scaunului. Isi da seama ca si acolo e plin de microbi si, cu degetul mare, se sprijina de geamul de sub bara, dar se intinde cumva in fata mea, probabil gandindu-se ca acolo sunt mai putini microbi pentru ca zona e mai putin accesibila.

De la urmatoarea statie se urca o familie de tigani cu un carucior in care oracaie un plod. Domnul in costum, cu o mina constipata, strambandu-se, se intoarce catre prietenul lui si zice:
– Ia uite-i si pe astia, manca-t-as!  Fir-ar ei ai dracu, as vrea sa dispara toti!

Ma uit la domnul de langa mine, la prietenul lui care sta in picioare, la familia de tigani si ma buseste rasul.

Intre statia de la Zabrauti si cea de la Piata Ferentari, domnul in costum se ridica in picioare. Impreuna cu prietenul lui se indreapta catre usa. Autobuzul pune frana. Cei doi se sprijina de bara din dreptul usii. Domnul in costum isi da seama ca aia chiar e plina de microbi, dar nu are incotro si se tine de ea, numai ca o face intr-un mod extrem de delicat, ca si cand bucata aia de metal ar fi un buchet de trandafiri.

Se dau jos. Rad ca proasta. Imi scot un servetel umed si sa sterg insistent pe maini. Sunt sigura ca in pungile alea doua aveau gripa porcina.

Anunțuri